SZENT JANUÁRIUSZ zarándoklat A vértanú püspök nyomában 2019. május 03 – 09. Lelkivezető: Tóth József Miklós atya

Szeretettel hirdetjük híveinknek, hogy 2019. május 3-tól május 9-ig egyházközségi zarándoklatot szervezünk melynek központi ünnepi eleme a nápolyi szent Januáriusz vércsoda szentmiséjén való részvétel. Ezen a szentmisén változik át a Vértanú Püspök por alakú vére folyékonnyá, és ennek a hívek is tanúi lehetnek.

Útunkat repülővel tervezzük Rómáig, ahonnét autóbusszal megyünk tovább a montecassinoi apátsághoz, ahol Szent Benedek és Skolasztika sírjánál lesz első szentmisén. Onnét érkezünk Nápolyba, ahol két napot töltünk felkeresve a nápolyi nevezetességeket. a negyedik napon a csodálatos szépségű Positano – Conca dei Marini – Amalfi – Ravello következik, ezen a napon Szent András apostol sírjánál misézünk Amalfiban.Az 5. napon Pompeit keressük fel, ahol a Rózsafüzér bazilikában mutatunk be szentmisét, illetve választott program keretében a mise után vagy a Vezúv, vagy az ősi Pompei város tekinthető meg. A hatodik napon ismét Rómába érkezünk, ahol az általános kihallgatáson találkozunk a Szentatyával, majd megtekintjük a Szent Péter bazilikát és reményeink szerint Szent Péter apostol csontjai előtt is tudunk imádkozni a nekropoliszban. A hetedik napon utazás haza repülővel. Az út február 28-ig előfoglalási kedvezménnyel 203.600 Ft ért lefoglalható, aki pedig törzsutas, annak számára 199.400 Ft.

Részletes tájékoztatás olvasható a Missio Tours honlapján a https://www.missziotours.hu/szt-januariusz-zarandoklat-20190503 webcímen. Jelentkezni az utazási irodánál lehet. Minden kedves mogyoródi hívemnek ajánlom ezt a zarándoklatot különösen is abból a szempontból, hogy immáron 5. éve, hogy erről a helyről megérkezett hozzánk a Mogyoródi Madonna a Békesség Asszonya, akiért ebben a zarándoklatban szeretnénk hálát adni.
Szeretettel hívlak és várlak mindnyájatokat

Kapcsolódó dokumentumok:

Vissza