A PLÉBÁNIA MŰHELY FELVÉTELT HIRDET

Az elmúlt két év pozitív tapasztalatai alapján a Váci Egyházmegye „PLÉBÁNIA MŰHELY” címmel 2019 őszétől – 2020 májusáig harmadik alkalommal is meghirdeti nyolc alkalmas posztgraduális képzését diakónusok és akolitusok részére.



A képzésre azokat a diakónusokat és akolitusokat várják, akik szeretnének megismerkedni a plébániavezetés, és a plébániai élet gyakorlatával, annak mélyebb tartalmával.

A képzés elvégzéséről Tanúsítványt ad az Egyházmegye. Plébániavezetői szolgálatra az kerül, aki alkalmas egy-vagy több egyházközség ellátására. A képzés az egyházmegye diakónusai és akolitusai számára ingyenes.

jelentkezés e-mailen történik 2019. 09.19-ig az iroda@vaciegyhazmegye.hu címen és másolatban meg kell küldeni a csillag.peter@vaciegyhazmegye.hu címre, motivációs levéllel és plébánosi ajánlással.

felvételi beszélgetés 2019. 09. 23-án hétfőn 9.00 órakor lesz Vácon a Püspöki Palotában (Migazzi Kristóf tér 1.), melyre feleségeikkel együtt hívják a diakónusokat és az akolitusokat.

***

KÉPZÉSI ALKALMAK, IDŐPONTOK, TÉMÁK 

Indító találkozás MARTON ZSOLT püspök atyával az akolitus avatás előtt, 2019. szeptember 28-án délután 16 órakor a Püspöki Palotában. 

Katekumenális szentségi felkészítés – CSÁKI TIBOR atya. Vác, Fehérek temploma, 2019. október 14. 

Karitász a plébánián - ÁRVAI FERENC atya, az egri Karitász vezetője. Vác, Püspöki Palota, 2019. november 18.

Liturgia - KÁPOSZTÁSSY BÉLA atya. Gyál, plébánia, 2019. december 10. kedd

A plébániavezető lelkisége - SZECSŐDI PÉTER atya. Vác, Püspöki Palota, 2020. január 13. 

Önismereti tréning - Dr. TÖRÖK GÁBOR, a SOTE Mentálhigiéné Intézet igazgató helyettese. Vác, Püspöki Palota, 2020. február 10. 

Kánonjogi kérdések a plébánián – MOLNÁR ZSOLT atya. Veresegyház plébánia, 2020. március 9.

A család - PÉCSI RITA pedagógus, neveléskutató, TÓTH ANDRÁS atya görögkatolikus pap és felesége, ILLÉS-TÓTH ANNA. Vác, Püspöki Palota, 2020. április 6.

Közösségépítés – GÁSPÁR ISTVÁN atya. Nagymaros plébánia, 2020. május 11. 

Váci Egyházmegye


Vissza