Máltai csoport

Mogyoródi Máltai Csoport

A máltai csoport, mint a római katolikus egyházközség egyik csoportja tevékenykedik. Minden csoport-tagunk aktív szereplője az egyházközségi életnek is. Vezetünk keresztutat, Nagycsütörtökön virrasztottunk, díszítjük az úrnapi körmenetet, Erzsébet napkor segítünk a kenyérosztásban. Természetesen legfontosabb feladatunk a karitatív munka megjelenítése egyházközségünkben és Mogyoródon.

Miért éppen Máltai? Mert így alakult. Ez indult el Mogyoródon a 90-es évek végén. Azóta is mögöttünk áll egy országos szervezet anyagi, módszertani segítségével valamint nem utolsósorban lelki útmutatásával. Munkatársaink folyamatosan változnak: kiöregednek, megunják, újak jönnek. A működés feltétele viszont az a sok segítség, amit a mogyoródi plébánostól és az egyházközség tagjaitól kapunk. Legyen az anyagi felajánlás, élelmiszer- és ruhagyűjtés, adomány-szállítás. 

Ruharaktárat működtetünk, beteget látogatunk, adományt gyűjtünk és almát osztunk.  Esetileg szerzünk a rászorulóknak tüzelőt, kályhát, mosógépet, élelmiszert. Segítünk betegelhelyezésben, szerzünk tolókocsit és orvosi segédeszközöket. Vittünk ruhát hajléktalanoknak és árvízkárosultaknak. Sajnos végtelennek érezzük a feladatot és kevésnek az időt.

Rendszeres programjainkkal sok mogyoródi lakost elérünk. Szent Erzsébet napjának közelében, már hagyományosan megszerveztük az Idősek Napját, ahol a fiatalabb generáció (egyéb egyházközségi csoportok) műsorral kedveskedtek a tea és sütemény mellett összegyűlő idős embereknek.  Karácsonykor közel 100 db csomaggal lepjük meg a nagycsaládos vagy idős rászorulókat. Évről évre részt veszünk a Magyar Máltai Szeretetszolgálat karácsonyi élelmiszergyűjtő akciójában.

Sok szeretettel várjuk minden érdeklődő jelentkezését. Aki szívesen csatlakozna, vagy csak egy kicsit segítene, kérjük keressen bennünket!

Elérhetőségeink:

Honlap: www.maltai.hu
vezető: Morvai Miklós (tel.: 06-30-52645863, e-mail: morvai.miklos@maltai.hu)
helyettes: Tölgyesiné Suhajda Judit (tel: 06-70-2434821)



Vissza